فواید استفاده از گلاب
- خواص درمانی
- مفید برای زیبایی
- استفاده در آشپزی
- برای موها
(خواص درمانی)
درمان سردردهای معمولی و میگرنی:
ضمن اینکه این عرق ضد التهاب و افسردگی است و برای درمان میگرن و سردرد بسیار مفید است.
شما باید یک پارچه را به این عرق آغشته کرده و بر سطح پیشانی خود ببندید. حتی بو کردن این عرق نیز میتواند مشکل سردرد شما را برطرف کند.
درمان سرماخوردگی و گلودرد:
گلاب ضد عفونی کننده و ضد التهاب بوده و یک آنتی بیوتیک کاملاً طبیعی محسوب میشود. سیستم ایمنی را تقویت میکند و برای گلودرد و همینطور سرماخوردگی موثر است.
درمان خستگی و مشکلات چشم:
این عرق را میتوان به عنوان قطره بهبود دهنده مشکلات چشمی نیز مورد استفاده قرار داد. این عرق کمک میکند تا مشکلاتی مانند آب مروارید مرتفع شده و خستگی چشم شما نیز التیام پیدا کند. بهتر آن است که گلاب را به صورت قطره چشمی استفاده کنید.
تنظیم فشار خون و مفید برای قلب:
گلاب میتواند از فشار خون بالا جلوگیری کند. فشار خون یک بیماری رایج بوده که در صورت عدم درمان میتواند به گردش خون و اندامهای بدن آسیب برساند و همچنین خطر سکته و حملات قلبی را افزایش دهد. البته حتما باید علت فشار خون بالا مشخص شود. مصرف گلاب فشار خون بالا را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
مفید برای مشکلات گوارشی:
گلاب با تنظیم دستگاه گوارش به هضم غذا کمک و مشکلات گوارشی را رفع میکند. خوردن گلاب برای رفع یبوست و پاکسازی روده و جلوگیری از ایجاد باکتری های مضر در روده مفید است. گلاب برای رفع نفخ معده و رفلکس معده و زخم معده بسیار مفید است.
مفید برای درمان بیخوابی:
گلاب به دلیل بوی خوبی که دارد، استرس و اضطراب را از مغز دور کرده و کیفیت خواب شب شما را افزایش میدهد. میتوانید مقداری گلاب را روی چشمان خود بگذارید یا مقدار کمی از آن را قبل از خواب بنوشید. آرامبخشی گلاب قبل از خواب به قدری قوی است که میتوان آن را جایگزین داروهای خوابآور قوی چون دیازپام کرد.
ضدعفونی کننده دهان و دندان:
همچنین برای مشکل آفت دهان نیز از گلاب استفاده میشود. ضمن اینکه خونریزی و خشکی مخاط را نیز با این عرق برطرف میکنند. ضمن اینکه برای تقویت و استحکام دندانها و لثه نیز بهتر است گلاب را غرغره کنید. گلاب میتواند باکتریها و تمام آلودگیها را از دهان شما خارج کند.
پاکسازی و نرمی مجاری تنفسی:
مجاری تنفسی، گلو، حلق و همینطور دهان شما به واسطه حضور گلاب میتوانند معطر شوند. همچنین گلاب لینت دارد و ریهها را به خوبی نرم میکند. برای بوی بد دهان نیز گلاب به صورت دهانشویه استفاده میشود
(مفید برای زیبایی)
خواص ضد میکروبی:
گلاب میتواند به حفظ تعادل PH پوست کمک کرده و از رشد میکروبها و عفونتها جلوگیری کند.
درمان جوش و آکنه:
گلاب میتواند با متعادل کردن میزان چربی پوست و کاهش اسیدیته، به کاهش آکنه و بهبود زخمهای ناشی از آن کمک کند.
آبرسانی به پوست:
گلاب به کاهش عفونتها و آلودگیهای پوستی کمک کرده و شرایط بهتری برای آبرسانی به پوست فراهم میآورد.
مناسب برای پوستهای حساس:
گلاب به عنوان یک محصول طبیعی و ملایم، میتواند به کاهش قرمزی و سوزش پوستهای حساس کمک کند.
(مفید برای مو)
پاکسازی و آبرسانی:
متخصصان توصیه میکنند که برای آبرسانی و تعادل pH ساقههای مو، گلاب به کار رود. این تعادل pH باعث تقویت کوتیکول مو شده و موجب آبرسانی عمیق میگردد. گلاب همچنین در کاهش خشکی موها و تقویت پوست سر نقش دارد، که به درمان سوزش و خشکی پوست سر کمک میکند و رطوبت از دست رفته موها بازیابی مینماید.
افزایش ضخامت مو و کاهش ریزش آن:
گلاب موها را پاکسازی کرده و رطوبت آنها را حفظ میکند. اسپریکردن گلاب بعد از حمام روی موها، آنها را درخشان و نرم میکند. همچنین مصرف این ماده باعث افزایش ضخامت موها و کاهش ریزش آنها میشود. ترکیب گلاب، کپسول ویتامین E و روغن زیتون برای موها معجزه میکند.
تقویت فولیکولهای مو:
استفاده از محصولات حاوی گلاب میتواند خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی داشته باشد و مشکلات مختلف مربوط به موها را درمان کند. گلاب باعث از بین رفتن شوره، از بین بردن خارش پوست سر، نرم و لطیف کردن پوست، تقویت فولیکولهای مو و به طور کلی بهبود رشد مو میشود.
کاهش خشکی و وزی مو:
متخصصان توصیه میکنند که برای آبرسانی و تعادل pH ساقههای مو، گلاب به کار رود. این تعادل pH باعث تقویت کوتیکول مو شده و موجب آبرسانی عمیق میگردد. گلاب همچنین در کاهش خشکی موها و تقویت پوست سر نقش دارد، که به درمان سوزش و خشکی پوست سر کمک میکند و رطوبت از دست رفته موها را بازیابی مینماید.
استفاده در آشپزی:
عنوان |
توضیحات |
---|---|
مصارف |
تهیه انواع مواد غذایی، دسر، کیک و شیرینی |
فواید |
افزایش زیبایی و جوانی پوست و رشد بهتر موها |
املاح معدنی |
ویتامین E، ویتامین C، پکتین و کربوهیدرات |
تنواع |
سه آتشه، دو آتشه، درجه یک، درجه دو و پس آب |
طبیعت انواع گلاب ها گرم و معتدل است و طبع گلاب سه آتشه، دو آتشه، درجه یک، درجه دو و پس آب به ترتیب از گرمی به خنکی می رود.